78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Jan Vencl --- 9. 12. 2004
Re: podpora prodeje českého medu (8066) (8081) (8086) (8087)
A jaký má vliv ten HMF na kvalitu medu - měl jsem za to, že pokud med skladuji v chladu a temnu, tak se s ním věkem nic neděje.
Díky
honza ----- Original Message ----- From: "Eman" <e-mail/=/nezadan.terramet.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, December 09, 2004 11:27 AM Subject: Re: podpora prodeje českého medu
> >Kdo takový rozbor dělá a kolik to stojí? > Například VU Dol, za asi 400 Kč? Mají tam ceník. > HMF (HydroxMethylFurfural) vzniká v medu v závislosti na teplotě a času. > Někde jsem měl grafy, ze kterých se dalo vyčíst podle mg HMF v 1 kg medu: > pro ilustraci - Med je buď 2 roky starý při teplotě 20 C, nebo je čerstvý, > ale byl zahřátý řekněme hodinu na 60 C. Nemůžu to najít, ale bylo to někde > na Internetu. Problém je, jak si to doma změřit. Existuje metoda založená > na nepřímé závislosti HMF a H2O2, takže se měří H2O2, ale i když na to jsou > prý testovací lakmusy, nemůžu se k nim dostat. > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8090
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu