78204

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Eman --- 9. 12. 2004
Re: podpora prodeje českého medu (8066) (8081) (8086)

>Kdo takový rozbor dělá a kolik to stojí?
Například VU Dol, za asi 400 Kč? Mají tam ceník.
HMF (HydroxMethylFurfural) vzniká v medu v závislosti na teplotě a času. Někde jsem měl grafy, ze kterých se dalo vyčíst podle mg HMF v 1 kg medu: pro ilustraci - Med je buď 2 roky starý při teplotě 20 C, nebo je čerstvý, ale byl zahřátý řekněme hodinu na 60 C. Nemůžu to najít, ale bylo to někde na Internetu. Problém je, jak si to doma změřit. Existuje metoda založená na nepřímé závislosti HMF a H2O2, takže se měří H2O2, ale i když na to jsou prý testovací lakmusy, nemůžu se k nim dostat.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8087


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Havlík - Re: podpora prodeje českého medu
Předchozí:Havlík - Re: podpora prodeje českého medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu