78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- pan Josef Jiří Menšík --- 7. 12. 2004
Re: Cukr (8036) (8037)
rafinovaný cukr se vyrábí z nerafinovaného který obsahuje právě ony nestravitelné látky
Pepan
----- Original Message ----- From: "Vh?jek" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, December 06, 2004 1:00 PM Subject: Re: Cukr
> Již jsem se na tuto skutečnost zde v konferenci ptal. Naše cukrovary > rozlišovaly cukr afinovaný a rafinovaný. Rafinovaný se vyráběl z > afinovaného tak, že v závěřečné fázi zpracování prošel právě procesem > bělení a čištění. Pro vyšší obsah nestravitelných zbytků a tedy vyšší > zaplňování výkalových váčků včel se nedoporučovalo použití afinovaného > cukru pro krmení včel. V případě nepříznivých klimatických podmínek při > zimování(teplný podzim a prosinec) počasí neumožňující prolet v únoru nebo > počátkem ledna mohly být příčinou vzniku úplavice u včelstev a s obvyklým > úhynem. Jak je to v tomto ohledu s polobílým cukrem se mi nepodařilo > zjistit. Nabízely ho v Pennymarketu za ca 20,-Kč, ale na obale je pouze > údaj o balírně a nic více. Takže já bych ho pro krmení nepoužíval.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8070
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu