78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- gupa (93.92.52.23) --- 19. 10. 2024
Re: kyselina števelova proč cukr ? (78410) (78411) (78412) (78413)
Včely ten roztok nepozřou, i když je v něm cukr.<
To je v rozporu s tím co jsem o cukrovém roztoku zjistil já.
Jeden podíl spadne na zem, další část skončí ve volátku.
Proto je důležité ve včelstvu nemít roztoče, protože druhotná kontaminace je pozřením zbytků čističkou která recykluje ve svém volátku krmivo do alimentárního systému včelstva dál. Proto zemře včelstvo na virózu třeba se 150 roztoči, nebo s 5 tisíci roztoči. Ale vždy zemře a zmizne. Protože to alimentární cesta kontaminovala. Pokud se včelstvo po pokapu převede ze zimního spánku do aktivní výchovy plodu, takový cukrový roztok na povrchu dělnic je v podstatě spouštěč přechodu do výchovy plodu místo zimního klidu a podle mých zkušeností takové stanoviště se podle okolností pokálí kůvli zvýšené spotřebě z vyrušení z pokapu KŠ.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 78414
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu