78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (90.178.51.173) --- 28. 1. 2021
Re: tak jak dál (74788) (74789) (74790) (74792)
100% líh přirozeně existuje, ale je pravda, že konzumní potravinářský líh je u nás prodávaný v 80 % koncentraci. To jsem si neuvědomil.
A takovýhle rozlitý líh je přirozeně problém a dost velký, protože líh je hořlavina první třídy, to znamená že bod vznícení má pod tuším 22 st C. Zatímco většina hořlavin, ředidla, benzín a podobně jsou hořlaviny druhé třídy. To znamená, že vytvoří zápalnou koncentraci par až při teplotách vyšších než oněch 22 st C. Tudíž když se rozlijí třeba v zimě venku, nechytnou pokud nenatečou na něco horkého nebo rozžhaveného. Etanol, pak ještě z běžných hořlavin aceton nic takového nepotřebuje, rozlitý "blafne" a rozhoří se i po iniciaci malou jiskrou i při nízkých teplotách.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 74794
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu