78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (90.178.51.173) --- 25. 10. 2020
Re: zimní měl (74479)
V laborce jsou jeden nebo dva borci u jednoho, dvou stolů a doručí jim plnou dodávku vzorků, od třeba 50 ZO po 20 - 60 vzorcích. A oni to mají do týdne všechno zpracovat.
Takže to tam vysypou, nalijí olej, zamixují, najednou po 100 vzorcích a pak jen kouknou a za dvě sekundy spočítají počet toho tmavého, co jim plave na povrchu. Jestli to je půlka vyschlého myšího hovínka nebo roztoč nebo něco jiného, to neřeší. Zapíšou do tabulek a do PC, vzorky vylejou do filtru, aby oddělili olej a měl a hotovo. Následná kontrola není. Tak bych řekl, že to stanovení probíhá.
Kde to je v nějakých kelímkách, třeba od toho jogurtu, tak to nevysypávají, jen do těch kelímků nalejou olej. Mají to o něco rychlejší než z těch tubusů.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 74480
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu