78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Josef Kouba --- 9. 9. 2004
Re: Krmení (slámou) :) (7151) (7169) (7171)
®e si včely nevąimly zapomenutého kyblíku s cukerným roztokem?
S přáním hezkého dne Josef Kouba tel. 388 313 969, 603 262 082
----- Original Message ----- From: "Olda Vancata" <olda.vancata/=/quicknet.se> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, September 09, 2004 9:38 PM Subject: Re: Krmení (slámou) :)
> > Pokud ale chceš takhle krmit ještě teď, bude už ale nejspíš moc zima a > > včely budou brát cukr pomalu a jen ve dne, kdy je teplo. Roztok s > > cukrem by totiž měly vybrat do tří dnů, chráněný propolisovým > > roztokem do cca 5 - 6 dnů, potom se roztok začne kazit. Včely > > zpracovávající zásoby sice produkují teplo, ale takový velký prostor s > > kbelíkem už v září vytopit na těch 20 - 25 st C nedokážou . > > 1. existuje varianta na kybl. daji se sehnat (alespon tady) specielni > plastovy sacky (jsou delany pro langsthrot) ktery se posadej do > prazdnyho nastavku primo na ramky. Tim padem to vcely vyhrivaj primo. > Na jednu stranu se da sololitova deska vysoka jako pytlik s 4-5 10 mm > listama ktery drzej distanci od steny nastavku tak aby vcely mohly > splhat nahoru. > > 2. Paklize se prida do cukrovyho roztoku trochu octa a tim padem se > snizi pH, tak se cukrovej roztok nekazi a nekvasi. Ja jsem jednou na > podzim zapomel ve vcelnici plastovy krmitko s cukrovym roztokem > kterej vcely nespotrebovaly. Objevil jsem to v uschly trave na jare. > A ten roztok byl presne takovej jak jsem ho tam nechal na podzim. > > \vov > > >
--- Odchozí zpráva neobsahuje viry. Zkontrolováno antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz). Verze: 6.0.754 / Virová báze: 504 - datum vydání: 6.9.2004
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 7175
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu