78184

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ (e-mailem) --- 28. 5. 2017
Re: medovina (70599)

Přečtěte si návod a pak kritizujte.Prvně si je musíte v roztoku , nejlépe
petka. Do nich dát živnou sůl tak na špičku nože. Dát do tepla a až kvasí
dodat do převařeného množství a dle návodu posbírané pěny, což je asi
bílkovina. Roztok musí být vlažny , ne vřelý. Dolske kvasinky jsou v balení
na 50 l.Na menší množství dodat příslušnou část živné soli. Standa
---------- Původní e-mail ----------
Od: Lenka <e-mail/=/nezadan>
Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 27. 5. 2017 13:23:20
Předmět: medovina
"Taktez jsem si koupila Dolske kvasinky, a protoze to bylo na velke mnozstvi

a ja chtela zkusit jen asi 5l medoviny udela jsem z nich zakvasy 2 - prvni
v prevarenem roztoku medu a vody, druhy v klasicke cukrove vode - ani 5 dni
se v zakvasech nich nedelo - zádné zpívání, zádná pěna- byly uplne mrtve -
koupila jsem je 14 dni pred koncem trvanlivosti. Byla jsem presvedcena, ze
obycejne z drogerie za 10 by uz dávno jely, koupila jsem si,ale po
googlovani Shimanskeho a ty uz jsem musela druhy den rano prikrmit, jak
jely, aby mely vubec co jist. Dolské uz nechci, to radeji obycjene z
drogerie za desetikoronu.
"

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70603


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:gupa - Ulovy system Breclavan
Předchozí:JosPr - Re: OddÄ?lky PM, PJ PS


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu