78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ (e-mailem) --- 28. 5. 2017
Re: medovina (70599)
Přečtěte si návod a pak kritizujte.Prvně si je musíte v roztoku , nejlépe petka. Do nich dát živnou sůl tak na špičku nože. Dát do tepla a až kvasí dodat do převařeného množství a dle návodu posbírané pěny, což je asi bílkovina. Roztok musí být vlažny , ne vřelý. Dolske kvasinky jsou v balení na 50 l.Na menší množství dodat příslušnou část živné soli. Standa ---------- Původní e-mail ---------- Od: Lenka <e-mail/=/nezadan> Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz> Datum: 27. 5. 2017 13:23:20 Předmět: medovina "Taktez jsem si koupila Dolske kvasinky, a protoze to bylo na velke mnozstvi
a ja chtela zkusit jen asi 5l medoviny udela jsem z nich zakvasy 2 - prvni v prevarenem roztoku medu a vody, druhy v klasicke cukrove vode - ani 5 dni se v zakvasech nich nedelo - zádné zpívání, zádná pěna- byly uplne mrtve - koupila jsem je 14 dni pred koncem trvanlivosti. Byla jsem presvedcena, ze obycejne z drogerie za 10 by uz dávno jely, koupila jsem si,ale po googlovani Shimanskeho a ty uz jsem musela druhy den rano prikrmit, jak jely, aby mely vubec co jist. Dolské uz nechci, to radeji obycjene z drogerie za desetikoronu. "
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 70603
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu