78167

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 13. 4. 2017
Re: podnecovania (70366)

"vytocil som stare krmne zasoby ako riedit 1 kg zasob kolko vody a je potrebne aj povarit???????????? dakujem Stano"
Na podněcování se používá roztok zhruba 1:1 nebo řidší, takže naředit na zhruba tuto hustotu.
V kilogramu těchto zásob, to je cca 0.7 litru bude zhruba 850 gramů cukru a 150 gramů vody. Je tedy třeba naředit asi 700 gr nebo ml vody.
Povařit kvůli nosemě by to asi chtělo, ale šetrně, aby tam nevznikalo příliš HMF. To znamená zvyšovat teplotu spíš pomaleji, aby se cukry nedostaly do kontaktu s příliš horkým dnem hrnce a místo prudkého varu zvýšit teplotu na takových spíš jen 85 - 95 st C a nechat takových 15- 20 minut.
Případně by bylo dobré spojit naředění s převařením. Do hrnce odměřit vodu, přivést k varu, vypnout nebo jen přepnout na mírný stupeň a přidat zásoby na ředění. A dále už zvýšovat tu teplotu pomalu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70369


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující: - Re: Včelstva 2
Předchozí: - Re: Kontrola medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu