78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 13. 4. 2017
Re: podnecovania (70366)
"vytocil som stare krmne zasoby ako riedit 1 kg zasob kolko vody a je potrebne aj povarit???????????? dakujem Stano"
Na podněcování se používá roztok zhruba 1:1 nebo řidší, takže naředit na zhruba tuto hustotu.
V kilogramu těchto zásob, to je cca 0.7 litru bude zhruba 850 gramů cukru a 150 gramů vody. Je tedy třeba naředit asi 700 gr nebo ml vody.
Povařit kvůli nosemě by to asi chtělo, ale šetrně, aby tam nevznikalo příliš HMF. To znamená zvyšovat teplotu spíš pomaleji, aby se cukry nedostaly do kontaktu s příliš horkým dnem hrnce a místo prudkého varu zvýšit teplotu na takových spíš jen 85 - 95 st C a nechat takových 15- 20 minut.
Případně by bylo dobré spojit naředění s převařením. Do hrnce odměřit vodu, přivést k varu, vypnout nebo jen přepnout na mírný stupeň a přidat zásoby na ředění. A dále už zvýšovat tu teplotu pomalu.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 70369
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu