78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(82.99.171.68) --- 13. 3. 2017
Fruktoza uz neni IN. (70200) (70201)

Dnes vědci bijí na poplach. Vysoký příjem fruktózy přispívá k obezitě i poškození jater. Zvyšuje riziko postižení diabetem a kardiovaskulárními onemocněními, stojí za současnou celosvětovou epidemií obezity. Může způsobit i rozvoj karcinomu slinivky.
https://onemocneni-jater.zdrave.cz/fruktoza-muze-byt-nebezpecna/

Obecná domněnka, že fruktóza je pro nás zdravá, protože pochází z ovoce, není zcela přesná. Do určité míry je to pravda. Fruktóza se ale nachází i v některých druzích zeleniny a v medu
Fruktóza zvyšuje syntézu tuků, které se usazují v cévních stěnách. Jasně tedy s uvedeného vyplývá, že stojí za různými cévními chorobami a ischemickou chorobou srdeční. Co je ještě zákeřnější - fruktóza zvyšuje množství viscerálního tuku. Pro ty co neví: viscerální tuk je důležitý, protože fixuje naše orgány v těle. Je-li ho však příliš, zvětšuje objem břicha a obvod pasu! Ukládání tuků z fruktózy v játrech může při dlouhodobém přebytku dojít až k jejich ztučnění či zánětu jater.

Další zákeřností fruktózy je fakt, že se po její konzumaci cítíme daleko méně sytí.

Ještě zpět ke srovnání s glukózou. Zatímco se glukóza spálí a na tuk přemění jen z 5%, fruktóza se přemění na tuk ze 40%. Nedělejte si ale z tohoto faktu závěr, že glukóza je zdravější!
http://vyvazenezdravi.cz/zakerna-fruktoza

Tak jsem docela překvapený co se všechno dneska píše. Před pár lety co jsem na to poprvé narazil, toho na netu tolik nebylo.

Teˇd aby se neprovalilo že je to v medu. :-)

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70202


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující: - Re: Fruktoza uz neni IN.
Předchozí: - Re: Jde to i bez Ă??SV


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu