78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 7. 1. 2017
Re: vcely a zbytkove mnozstvi CaOH2 v cukrovem sirupu (69756)
Hydroxid vápenatý je prakticky nerozpustný, každé větší množství hydroxidu vápenatého by bylo viděl mléčným zakalením roztoku. Stačilo by takový rozpuštěný cukr nechat hodinu stát a hydroxid by se usadil na dně ve formě bílého prášku.
Navíc by se hydroxid vápenatý velice snadno odhalil indikátorem PH neboli lakmusovým papírem. Neutrální roztok má PH kolem 7, příměsí hydroxidu vápenatého v roztoku cukru by měl roztok PH tak 9.
A oxidem uhličitým nevzniká z hydroxidu vápenatého sádra, ale uhličitan vápenatý. Sádra je síran vápenatý a ten by vznikl přídavkem kyseliny sírové, ne CO2.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 69757
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu