78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ (e-mailem) --- 4. 12. 2016
Re: KvasĂcĂ med
Ten zakvašený naředit . med po vymytí medometu, vyvařené rámky , respektive vodu s medem u vystydlého vosku.. Pokud je toho dost nechat vykvasit.Po vypálení je z toho dobrý medovec. Pokud je toho méně nalej to na švestky , nic s tím nepokazíš, Dobrou chut Pro ženy dej do okurkáče volně víčka s medem a medovec dolej do plné sklenice. Každy den s tím 2 - 3 x zamel. Za čtrnáct dní to zced. Dej to do lednice a nediv se že to světlá a neubývá. To tvá milá upíjí a doléva čistým. Standa
---------- Původní zpráva ---------- Od: R. Polášek <e-mail/=/nezadan> Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz> Datum: 3. 12. 2016 11:35:17 Předmět: Re: Kvasící med
"Ono se to vzájemně nevylučuje. Horní nejvíc zkvašenou část, případně voda z
mytí flašek od medu atd na medovinu a spodní zdravější med roztopit promíchat a zase zpátky do těch flašek nalít a nechat ztuhnout. "
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 69469
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu