78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Richard Šimko (46.13.75.7) --- 27. 11. 2016
Re: Med (69459)
Tak jestli zkvasil, tak měl příliš vysoký obsah vody.
Správně má mít med obsah vody řekněme pod 18 procent. Čím míň tím líp. Když obsah vody stoupne nad 20 procent, začne kvasit. Buď ho včelař už s velkým množstvím vody vytočil, nebo byl med uložen v neuzavřeném obalu. Med je schopen pohlcovat vzdušnou vlhkost. Tím se zvýší obsah vody a začne kvasit. No a jsou dvě možnosti, buď jste už med tak
dostala nebo jste ho skladovala v neuzavřeném obalu. To smetí co vyplavalo, to je otázka. Po vytočení jsou v medu např úlomky plástů a víček / vosk /. Ty pak vyplavou a z medu se seberou. říká se tomu, že se med vyčeří. Včelař "to" většinou z medu, než ho plní do sklenic sebere.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 69460
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu