78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Milan Valenta --- 22. 8. 2004
RE: krmení na zimu (6914)

Také včelařím v úlech p. Kolomého. Zimuji ve dvou nástavcích a dle mých
dvouletých zkušeností se včelařením v těchto úlech včely vzaly cca 17-20
kg
- potom již nebraly. Zakrmoval jsem vždy od začátku srpna cca 3 týdny
(víkendový včelař). Na jaře při začátku snůšky měly včely ještě nějaké
zásoby,
ale nic moc přehnaného. 10 kg je opravdu málo na dva nástavky a silnější
včelstva.

S pozdravem
Milan Valenta


-----Original Message-----
From: Ale F. [mailto:e-mail/=/nezadan.volny.cz]
Sent: Sunday, August 22, 2004 5:42 PM
To: Včelařský mailing list
Subject: krmení na zimu


Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s tenkostěnnými úly od
p. kolomého. Mám univerzály a teď jsem koupil právě ty tenkostěnné se
zasítovaným dnem. Včelstvům v univerzálech jsem na zimu dával 10 kg
cukru a stačilo jim to. Myslíte, že to bude stačit i těm v tenkostěnných
úlech? Nebo potřebujou víc cukru, aby mohly holky vyrábět více tepla?
Nechtěl bych, aby se tam vevnitř měly špatně, ale zase je nechci moc
rozmazlovat :-)

Ještě by mě zajímalo zda můžou včely sbírat štávu z třešní. Měl jsem
totiž úplně červený a hrozně tekutý med a když jsem se byl zeptat
včelaře co to je, tak mi řekl že to je med z třešní.

Díky Aleš

--
Příchozí zpráva neobsahuje viry.
Zkontrolováno Antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz).
Verze: 7.0.167 / Virová báze: 264.6.4 - datum vydání: 19.8.2004


--
Odchozí zpráva neobsahuje viry.
Zkontrolováno Antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz).
Verze: 7.0.167 / Virová báze: 264.6.4 - datum vydání: 19.8.2004


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6916


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Pavel Votrubec - Re: krmení na zimu
Předchozí:Pavel Benda - Re: krmení na zimu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu