78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek HubaÄ? (e-mailem) --- 30. 3. 2016
Re: valter (68462)
Moje zkušenost je, že všichni dávají do medoviny málo živné soli, kvasinky se namnoží pouze podle množství živin a pak to nekvasí pořádně. připravil bych si bokem trochu zákvasu a dost živné soli alespoň 1g na litr a zkusil bych bokem třeba litr rozjet znovu. Radek
---------- Původní zpráva ----------
Od: jiří <j.valter/=/email.cz>
Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 29. 3. 2016 20:48:00
Předmět: valter
"Dobrý den,
vyrábím medovinu s pomocí dolských kvasinek již po třetí, dvakrát se
povedla, ale teď jedna dávka kvasila asi týden a pak ustala. Teplota 25
stále, je v koupelně na podlahovém topení zkoušel jsem jí přetočit s
provzdušněním podle návodu, ale stále nic. Druhý demižon jede normálně,
kvasinky už v něm hynou a medovina se čeří, ale tahle je pořád kalná... co
s tím?"
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 68464
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu