78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovějí jsou hned zde nahoře)
- Pavel Prchal --- 9. 8. 2004
Re: Sirup s vyím obsahem fruktózy (6784) (6787)
Zdravim,
tohle mi pripadne ale jako hodne veliky nesmysl, odpustte vsichni. Co kdyz plasty s tim "specialnim" cukrem vytocis .....
Syrob rikame u nas latce, ktera vznika ve skrobarne ci lihovaru. Vezme se skrob, prida se kyselina a pak se to nak stepi a janevim co jeste, az vznikne huste pruhledne lepido, vcelku bez chuti a zapachu. Pridava se do bonbonu a do sirupu, rozumnej stavu do vody na piti.
Zdravi PP.
Radim Polášek napsal(a):
> Jak se to má správně psát? Sirup, syrup nebo syrob? > > Odhaduji, že pokud to bude použitelné i pro slazení lidských potravin, bude > to pravděpodobně v Eu zdaněno tak, aby to cenově nekonkurovalo cukru. Napadá > mně opačná možnost. Co takhle prosadit denaturaci cukru nějakou přísadou, > která způsobí jeho nepoživatelnost lidmi, ale zároveň neškodí včelám. Pokud
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 6789
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Vechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu