- PotuĹžnĂk VĂĄclav (e-mailem) --- 15. 1. 2016
Re: Antibiotika v medu
Ahoj Radku, děkuji za reakci,
> pořád moc nerozumím cíli této diskuze. > Pokud nediskutuješ o Včelpu
Nediskutuji o Včelpu, protože k němu nemám žádný vztah, obchodní ani jiný. Jen obecně o reziduích v potravinách, o předpisech, kontrolách jejich dodržování a také o možné kontaminaci medu z okolního prostředí. Tedy ATB, glyfosát a další chemie na polích a v zahrádkách. Já mohu částečně ovlivnit vosk, dřevo, cukr a vodu do roztoku a možná ani to ne.
Pro mě, který není z chemického oboru, je informace o množstvích, které se sledují novinkou. Protože jsem si myslel, že by to mohlo zajímat i pár dalších včelařů, tak jsem to sem napsal, nic víc. Pokud někdo najde chybu, rád přijmu opravu. Pokud jsou moje příspěvky nevhoné do konference, nebo jsem vykecal něco, co jsem neměl, tak se omlouvám.
> v medech nikoliv z některých zemí, ale v některých zemích smí být. > Proto ve finále v medu prodávaném koncovému zákazníkovi nesmí ATB být.
Já tam nečtu nesmí (samozřejně ani to, že může volně prodávat, bez dalších opatření). Zrátka chemik analizuje na 13 desetiných míst a úředník pak koune z okna a nějak rozhodne. Mě nenáleží to komentovat. Currently there are only RPAs set in honey for chloramphenicol and nitrofurans – see Decision 2005/34/EC. If a food control laboratory in an EU country unequivocally quantifies a substance at a concentration below the RPA in an imported consignment but above the decision limit CC? as in Article 6, Decision 2002/657/EC, the competent authority must allow the consignment to be placed on the market but must also follow certain administrative procedures including informing the Commission.
VP
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 67846
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |