78165

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Potu?ník Václav (e-mailem) --- 14. 1. 2016
Re: Antibiotika v medu (67744) (67745) (67746) (67747) (67748) (67749) (67750) (67756) (67767) (67768) (67770) (67779) (67787) (67789) (67790) (67800) (67803)

Zkusím to ještě jednou: Bylo někde zveřejněno množství antibiotik v medu?
Jak se zvyšuje citlivost přístrojů na zjišťování chemikálií v čemkoli,
tak začínají kolabovat zákazy na obsah něčeho v něčem. S nadsázkou lze říci,
že asi budeme muset přestat krmit skot trávou a slámou i v Evropě. Například
obsah přirozeného choramfenikolu v pelyňcích (např černobýl) mnohonásobně
převyšuje povolené limity EU. A to nejen v některých bylinách, z nichž část
v Evropě neroste, ale i ve slámě je překročeno 0,3 ppb. Koho to zajímá, tak
například zde:
http://www.bezpecnostpotravin.cz/chloramfenikol-vytvareny-bakteriemi-v-pude.aspx
Nechci jakkoli bagatelizovat výskyt ATB v potravinách, chci se jen
dovědět, v jakých číslech se pohybujeme. Pokud vezmu deklarovanou citlivost
analyzátorů 0,2 ppt a přirozený obsah v rostlinách z půdních bakterií 1 ppb,
tak mě vychází stejný obsah choramfenikolu až v tuně medu a jednom kedlubnu.
Kdo je schopen to zkontrolovat, tak to po mě přepočítejte, mohu to mít
špatně.
VP

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67807


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Bronislav Gruna -
Předchozí:Potu?ník Václav - Re: CSV


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu