78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Potu?ník Václav (e-mailem) --- 14. 1. 2016
Re: Antibiotika v medu (67744) (67745) (67746) (67747) (67748) (67749) (67750) (67756) (67767) (67768) (67770) (67779) (67787) (67789) (67790) (67800) (67803)
Zkusím to ještě jednou: Bylo někde zveřejněno množství antibiotik v medu? Jak se zvyšuje citlivost přístrojů na zjišťování chemikálií v čemkoli, tak začínají kolabovat zákazy na obsah něčeho v něčem. S nadsázkou lze říci, že asi budeme muset přestat krmit skot trávou a slámou i v Evropě. Například obsah přirozeného choramfenikolu v pelyňcích (např černobýl) mnohonásobně převyšuje povolené limity EU. A to nejen v některých bylinách, z nichž část v Evropě neroste, ale i ve slámě je překročeno 0,3 ppb. Koho to zajímá, tak například zde: http://www.bezpecnostpotravin.cz/chloramfenikol-vytvareny-bakteriemi-v-pude.aspx Nechci jakkoli bagatelizovat výskyt ATB v potravinách, chci se jen dovědět, v jakých číslech se pohybujeme. Pokud vezmu deklarovanou citlivost analyzátorů 0,2 ppt a přirozený obsah v rostlinách z půdních bakterií 1 ppb, tak mě vychází stejný obsah choramfenikolu až v tuně medu a jednom kedlubnu. Kdo je schopen to zkontrolovat, tak to po mě přepočítejte, mohu to mít špatně. VP
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 67807
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu