78371
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 2. 1. 2016
Re: Moučkový cukr (67730) (67731) (67732) (67733) (67736)
Já bych řekl, že to je metoda poměrně nespolehlivá. Prašnost moučkového cukru totiž obrovsky záleží na vlhkosti prostředí. Pokud je vlhkost nad 80 % moučkový cukr jakožto hydroskopická látka vlhne a prach se shlukuje, takže nepráší. Na každé další ošetření se může vzít pokaždé nový moučkový cukr, ale stačí aby bylo někdy v létě po týden hodně deštivé a zároveň teplé počasí a slabě navlhnou i kilovky cukru už v prodejně. Běžný spotřebitel to nepozná, protože tam jsou protihrudkující přísady, ale roztoč na snížené prašnosti cukru ano.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 67739
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu