78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 7. 9. 2015
Re: cukrovy sirup (67214)

Co já mám zkušenosti, takový cukerný roztok se mně vždycky zkazil. Navíc pokaždé trochu jiným způsobem, asi jak který mikroorganismus převládl. Někdy to byl čistý průhledný hustý rosol na povrchu, jindy třeba řídká zakalená smradlavá kapalina.
Zkažení při normální teplotě začne být viditelné už tak po 3 - 6 dnech. Přídavek propolisové tinktury coby desinfekce , pár kapek na litr, prodlouží dobu, kdy nejsou vidět známky kažení na asi dvojnásobek.
V malém množství já občas nějaký litřík roztoku, co mně na podzim zbude, zavařím do sklenic jako ovoce. HMF, pokud se zavaří šetrně, podle mně není větší problém, protože dříve se roztok cukru ke krmení na zimu vařil poměrně běžně a problémy nebyly. Dnes by při takovém krmení maximálně bylo viditelné menší oslabení včel na jaře ( můj názor).
Taky by podle mně bylo možné nádobu s roztokem prostě hodit do mrazničky.
Ve velkém množství by se asi roztok cukru do zásoby pořádně prodražil.
Jedině zjistit, jestli náhodou výrobci krmných směsí pro včely nepoužívají konzervační chemikálie neškodící včelám a sehnat je.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67218


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující: - Re: cukrovy sirup
Předchozí:Mr Kelly Favour - nabídka úvěru se teď


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu