78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovějí jsou hned zde nahoře)
- jkala --- 20. 7. 2004
Re: cukernatění medu (6622)
To nevím, ale silně přehřátý květový med neztuhne ani mně. Jen na okraj: protože med obsahuje cukry ( jednoduché i složité ) nemůže "cukernatět", med krystalizuje, tuhne. Myslím, že už pouhé používání správné terminologie může v očích laické veřejnosti pozvednout jim známého včelaře na úroveň odborníka. A u odborníků se nakupuje ( nejen med ) nejlépe:-)). Letos se mi konečně podařilo téměř všechen květový med zpastovat a nijak ho tepelně neupravovat. A on už stejně po mně nikdo ani jiný med nechce. Protože kdo chce zdravě žít, konzumuje med od místního včelaře ( regionálně specifické druhy pylu, posílení imunity atd. ) Pepa Kala
----- Original Message ----- From: Jiří Vávra <vavraj/=/centrum.cz> To: <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, July 20, 2004 9:33 PM Subject: cukernatění medu
Může mi někdo prozradit jak to dělají distributoři, že medy v obchodech necukernatí. Mě zcukernatí za 14 dní. Dík za radu!
--- Odchozí zpráva neobsahuje viry. Zkontrolováno antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz). Verze: 6.0.725 / Virová báze: 480 - datum vydání: 19.7.2004
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 6625
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Vechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu