78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 10. 2. 2015
Re: med (65953) (65955) (65956)
Mikrovlnka působí jenom na elektricky vodivé hmoty. Na nevodivé nepůsobí. V medu jsou krystaly cukrů nevodivé, vodivá je jen voda se zbytkovými rozpuštěnými cukry a dalšími látkami, která v medi zaplňuje prostor mezi krystaly. A to je jen menšina medu. Navíc mikrovlnné záření působí do velmi malé hloubky.
Při ohřevu medu v mikrovlnce se tedy celým výkonem mikrovlnky ,několika set watty, nejdřív ohřívá velmi malý objem toho roztoku mezi krystaly. Může tam docházet k místnímu přehřátí až několik desítek stupnů nad bod varu vody, protože koncentrovaný roztok cukrů vře při teplotě výrazně nad 100 st C.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65959
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu