78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Pavel Votrubec (e-mailem) --- 10. 2. 2015
RE: med (65953) (65955) (65956)
Díky "ohřátí v mikrovlnce" dochází změny skupenství molekul vody na páru. To je základní princip fungování mikrovlnky. A pára při normálním atmosférickém tlaku vzniká při 100°C. Co chceš víc na tvé přesvědčení škodlivosti?
Zaplatit výzkum jak postupuje "ohřátí medu" v mikrovlně a v jakém čase se kolik se promění molekul vody na páru a kolik enzymů a cukrů okolo jedné molekuly vody? Kolik molekul vody se v čase mění na páru? Že med obsahuje v optimálním složení okolo 19% vody?
Pavel
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of e-mail/=/nezadan.iol.cz Sent: Tuesday, February 10, 2015 2:19 PM To: Včelařský mailing list Subject: Re: med
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn%C3%A1_trouba#Vliv_mikrovlnn.C3.A9ho_ oh.C5.99evu_na_potraviny
Žádná dodnes dostupná studie nepotvrdila jiné účinky mikrovln na jídlo než tepelné. K tomu, aby např. došlo k změně molekul "jídla", je potřeba ionizace a ionizující záření. Mikrovlnné záření je však zářením neionizujícím.
Při ohřívání jídla dochází k degradaci vitamínů či aminokyselin. K těmto změnám však dochází i při ohřevu konvenčními metodami.
Působení mikrovln (vysokofrekvenčního pole) na člověka má také pouze tepelné účinky. Jediný prokázaný efekt je ohřátí tkáně
-----------
Karel
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65957
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu