78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Jan Cervenka (e-mailem) --- 11. 12. 2014
Re: (65375)
Dne Thursday 11 December 2014 19:57:06 Martin H. napsal(a): > Popište lépe tu cukernatost. 23,5g/hl při založení medoviny znamená, že by > měl cukroměr ukazovat 27,5g/hl. Je dokonale dokvašená? > > Letos mám taky medovinu, namíchanou cukroměrem na 28g/hl, tedy ve > skutečnosti 24g/hl. Celkem 6 měsíců, nevařená, kvasinky Schimanski, teď je > skoro vyčiřená, částečně v lahvích. Vzorkem na koloně naměřeno 12,3% > objemových alkoholu. Méně zbytkového medu, spíše sušší, tedy žádné lepidlo, > mírně sladká chuť přechází v hořkou > > .
přesně tak, já teda vařil a ty kvasinky Schimanski sežrali všechen med a je to hořký a silný. Něci jako bílé víno (ale nejsem znalec). Ohledně zákalu, já teda mám medovinu aspoň 2 roky ve sklepě a je čirá. Je potřeba ji stáčet. Nebo se na to prodávají filtry.
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65376
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu