78170

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Martin H. (90.177.148.94) --- 11. 12. 2014

Popište lépe tu cukernatost. 23,5g/hl při založení medoviny znamená, že by měl cukroměr ukazovat 27,5g/hl. Je dokonale dokvašená?

Letos mám taky medovinu, namíchanou cukroměrem na 28g/hl, tedy ve skutečnosti 24g/hl. Celkem 6 měsíců, nevařená, kvasinky Schimanski, teď je skoro vyčiřená, částečně v lahvích. Vzorkem na koloně naměřeno 12,3% objemových alkoholu. Méně zbytkového medu, spíše sušší, tedy žádné lepidlo, mírně sladká chuť přechází v hořkou.





Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65375


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jan Cervenka - Re:
Předchozí:michal - medovina






Klikněte sem pro nápovědu