78508
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Martin H. (90.177.148.94) --- 11. 12. 2014
Popište lépe tu cukernatost. 23,5g/hl při založení medoviny znamená, že by měl cukroměr ukazovat 27,5g/hl. Je dokonale dokvašená?
Letos mám taky medovinu, namíchanou cukroměrem na 28g/hl, tedy ve skutečnosti 24g/hl. Celkem 6 měsíců, nevařená, kvasinky Schimanski, teď je skoro vyčiřená, částečně v lahvích. Vzorkem na koloně naměřeno 12,3% objemových alkoholu. Méně zbytkového medu, spíše sušší, tedy žádné lepidlo, mírně sladká chuť přechází v hořkou.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65375
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu