78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 9. 11. 2014
Re:
Taky podobný případ Jednou ZO měla možnost získat za nepatrný peníz cukr pro včely jenž pocházel z úklidu skladu V tom se opravdu NACHÁZELO NAČ SI JEDEN VZPOMENE. ale to jsme věděli předem. Do krmítek jsme to museli lít přes cedník. VÍCE VŠAK JIŽ NE!!! O krmení včel na zimu se začalo hovořit krátce před I. světovou válkou, mezi včelaři k tomu byl však odpor. Tehdy se klasicky zimovalo na medu a med se odebíral až na jaře. Změnu v myšlení způsobil vlastně císař, nařízením dodávek medu pro válčící vojáky spolu z nařízení příspěvku na nákup cukru pro včelaře. Velmi brzy pak včelaři zjistili, že včelstva na cukru zimují mnohem lépe a stalo se to pak všeobecnou praxí. Příspěvek na zimování nám pak byl zrušen až v roce 2000.
pepan
---------- Původní zpráva ---------- Od: Blažena Dvořáková <bl.dvorakova/=/email.cz> Komu: vcely/=/v.or.cz Datum: 8. 11. 2014 22:55:07 Předmět: Re:
"Rád kdybych neměl pravdu. Za 46 let včelaření jsem pár tun pokrmil a proto jsem to napsal co se tam taky dalo najít. Co to tedy bylo v těch 5 kg sáčcích . Já to napsal jako otázku , že to nesladilo voda zůstala bílá. A to okopávání? Vyučíl sem se zahradníkem , tak že sem si za soudruhů zažil motyčky o čem se ti nni nezdá. I když to byla krásná léta. Standa
---------- Původní zpráva ----------
Od: stanislavpe/=/atlas.cz
Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 8. 11. 2014 21:10:06
Předmět:
"Uvědomujete si vůbec, jaké nesmysly tady o cukru píšete. Cukr je potravina
a podléhá před distribucí přísné kontrole jak po chemické stránce, tak po
stránce nečistot a sladivosti. Pokud by tam zbytkové vápno, tak budete mít
bílý povlak na sklenici nebo na dně rozpouštěcí nádoby. Pokud se toto
někoho dotkne, tak ať promine, ale nevydržel jsem a musel reagovat. Cukrem
krmíme protože tam je minimum pevných částic (popelovin) a med jim bereme
nejen kvůli vlastnímu prospěchu, ale protože tam je daleko víc pevných
částic než v cukru. Ono od pěstování řepy kdysi záda bolela, jednocení,
okopávání, ruční osekání chrástu to bylo něco oni to obvykle dělaly ženy,
přidělili jim řádky a starejte se. Dnes je to pohoda.""
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65084
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu