78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ (e-mailem) --- 8. 11. 2014
Re: (65081)
Rád kdybych neměl pravdu. Za 46 let včelaření jsem pár tun pokrmil a proto jsem to napsal co se tam taky dalo najít. Co to tedy bylo v těch 5 kg sáčcích . Já to napsal jako otázku , že to nesladilo voda zůstala bílá. A to okopávání? Vyučíl sem se zahradníkem , tak že sem si za soudruhů zažil motyčky o čem se ti nni nezdá. I když to byla krásná léta. Standa
---------- Původní zpráva ----------
Od: stanislavpe/=/atlas.cz
Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 8. 11. 2014 21:10:06
Předmět:
"Uvědomujete si vůbec, jaké nesmysly tady o cukru píšete. Cukr je potravina
a podléhá před distribucí přísné kontrole jak po chemické stránce, tak po
stránce nečistot a sladivosti. Pokud by tam zbytkové vápno, tak budete mít
bílý povlak na sklenici nebo na dně rozpouštěcí nádoby. Pokud se toto
někoho dotkne, tak ať promine, ale nevydržel jsem a musel reagovat. Cukrem
krmíme protože tam je minimum pevných částic (popelovin) a med jim bereme
nejen kvůli vlastnímu prospěchu, ale protože tam je daleko víc pevných
částic než v cukru. Ono od pěstování řepy kdysi záda bolela, jednocení,
okopávání, ruční osekání chrástu to bylo něco oni to obvykle dělaly ženy,
přidělili jim řádky a starejte se. Dnes je to pohoda."
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65082
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu