78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (217.117.217.146) --- 7. 11. 2014
Re: (65072)
Tak k tomu cukru. Je cukr rafinovaný býlý, afinovaný lehce hnědý a nerafinovaný hnědý až tmavě hnědý, oba obsahují zbytky melasy. Rozdíl je pouze ve stupni rafinace. Afinovaný cukr se dal kdysi sehnat ve třicetikilových pytlích. Krmil jsem s ním a bylo vše v pohodě a byl o třetinu levnější. Dnes je v obchodech pouze kvalitní rafinovaný cukr jak řepný, tak třtinový, ale žádný rozdíl mezi nimi není. Řepný cukr má hnědý odstín a třtinový nazelenalý. A úvaha o tom, že v balení cukru je také jen 900 gr. cukru, proč když se s tím setkáte nejdete reklamovat? Já jsem se s tím nestetkal. I ze zmrzlé cukrové řepy se vyrábí kvalitní cukr, mráz na to nemá vliv.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65075
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu