78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ (e-mailem) --- 15. 8. 2014
Re: Med vĂ˝raznÄ? chutnĂĄ po vÄ?elĂm vosku (64644)
Med je hydroskopický a mohl si vodu nasát později. Nechci se zastávat včelaře , mě se letos taky stalo ževtočim ve včelíně a v době asi týdneních deštů jsem nevytřel medomet a při dalším točení jsem mělna plné konvě vodu. Co nejdříve lžičkou seberte vršek at to kvašení neproroste dolů. Standa
---------- Původní zpráva ----------
Od: Tomá <tomashewk/=/seznam.cz>
Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 15. 8. 2014 10:05:24
Předmět: Med výrazně chutná po včelím vosku
"Dobrý den,
dostal jsem v červnu med od svého včelaře z Vysočiny - koupil jsem tradičně
10 kg - jsem velký medojed. Mám na toto forum dva dotazy:
1/ Med velmi výrazně chutná po včelím vosku. Dokonce i vzhled je takový
skoro voskovitý - nevím, jestli to popisuji správně. Ta chuť je zvláštní -
ještě jsem jí v medu necítil, ale musím uznat, že je zajímavá a med mi
vlastně docela chutná. Jen nevím, jestli to třeba není způsobenou nějakým
špatným postupem stáčení medu a neovlivňuje to třeba výslednou kvalitu
medu.
2/ Med se mi v litrových sklenicích usadil - dole zcukernatěl a nahoře
vznikla centimetrová řídká vrstvička s vyšším obsahem vody, která je už
není cca po dvou měsících skladování navinulá. Tuto vrstvičku jsem z každé
sklenice odstranil. Chybou je zde určitě, že jsem med skladoval v pokoji v
teplotě teď přes léto i 25 °C. Nevím ale, jestli to ještě nemůže být
způsobeno opět nějakým nedodržením správného technologického postupu při
výrobě?
Děkuji Vám za odpověď a přeji pěkný den, Tomáš"
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 64650
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu