78214

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Milan (213.168.183.213) --- 29. 3. 2014
trubčí larvy

29.3.2014


Moje zkušenosti s ochutnáváním trubčího plodu.

Zkušenosti s konzumací trubčího plodu nemám. Jen mi chutná. Je to paradox. Když jsem se díval v televizi na pořady, kde měli za úkol např.přemístit pusou červy, nemusel jsem se na to dívat. Hnusilo se mi to. Avšak u včel je to něco jiného. Moje včelařská zvídavost byla tak silná, že jsem trubčí plod ochutnal. A ejhle. On není zase tak špatný.Tak jednou do pusy, podruhé, potřetí...a co to? Ono mi to docela chutná. Mne to připomíná chuť oslazeného mléka. A slepice, jak se mezi sebou o to perou. Hle. Uvažuji. Přece zvíře ví co je dobré a co mu prospěje. Proč se tedy o ten trubčí plod slepice tak mohutně perou, kdo to bude mít? Proč? Začal jsem se tedy o trubčí plod zajímat. A zjistil jsem, že obsahuje snad veškeré aminokyseliny, které člověk ke svému životu potřebuje. Navíc v cizině se z trubčího plodu připravuje velmi chutné jídlo. Dokonce někteří domorodci dávají konzumaci trubčího, ale i včelího plodu přednost před medem. Jinak chemické složení trubčího plodu obsahuje též velkou část podobných látek, jakou má mateří kašička.Při mém ochutnávání trubčího plodu jsem zjistil, že mladší trubčí plod mi chutná daleko více.A dnes na jaře jsem si na mladém trubčím plodu opět pochutnal.
Vřele doporučuji.

S přátelským pozdravem
Milan Vokráčko

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 63996


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující: - Re: Bodavost vÄ?el
Předchozí:Milan - trubčí larvy






Klikněte sem pro nápovědu