78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Martin H. (90.177.148.94) --- 13. 3. 2014
"Dělal jsem medovinu v demižonech. Chtěl bych použít nerez nádoby na kvašení i na pozdější čiření po přetočení. Nevadí nerez kvasinkám nebo nepřejde kovová chuť do medoviny? "
Používám KEG sudy i demižony. KEG na první kvašení-nebojím se když tam leju teplý roztok, pak přetáčím do demižonu - dobře se sleduje jak je medovina čirá a pak zase do KEGu kvůli tomu, že medovina je ve tmě. Demižon je křehký, ale snadněji se čistí. Nevýhoda KEGu je hlavně v čištění. Po každém použití je čistím pískem a hlavně se musí nechat dokonale a rychle vyschnout - nejlépe to jde elektrickou opalovací pistolí, kterou se fouká vzduch do sudu, až úplně vyschne.
-----------------------------------------------------------
Děkuji za názor.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 63857
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu