78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (194.12.35.199) --- 11. 7. 2013
Re: Vcely Digest, Vol 83, Issue 13 (61866)
S vytočenou melecitózou si každý dělá, co chce. prodá-li, riskuje ztrátu
zákazníků a bude hledat nové. Může prodat na výrobu medoviny, případně se
naučit medovinu vyrábět sám. S melecitózou je prostě otrava, protože
vyžaduje hodně práce a v každém případě je to ztráta. Jinak - já teď v
Jeseníkách točím nádhernou medovici a čekám, zda zameduje lípa. S pozdravem
Miroslava.
U nás v Podkrkonoší to vypadá taky že melecitoza zmizela a je normální medovice.
Ale stejně je zajímavé nahlížení na kvalitu melec. medu. Někdo jej považuje za velmi chutný, pokud jej zbaví krystalů melecitozy.
Tedy někdo = lidi. Mravenci a včely jej považují určitě za velmi atraktivní a proto jej prý upřednostňují. Před cukrem určitě. Pokud je melcitoza venku, ignorují cukr v krmítku a létají a létají.
Karel
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 61867
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu