78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 3. 4. 2013
Re: Re: Re: Re: Re: Re: tinktura
Tak to bych neměl odvahu do sebe hrknout 60% panáka slivovice nasyceným propolisem. když to může i popálit kůži.
pepan
---------- Původní zpráva ---------- Od: Radek Hubač <drh/=/seznam.cz> Datum: 3. 4. 2013 Předmět: Re: Re: Re: Re: Re: tinktura
"bodejť by nebyl česnek účinnější než voda..
Radek
---------- Původní zpráva ----------
Od: Josef.Mensik/=/seznam.cz
Datum: 3. 4. 2013
Předmět: Re: Re: Re: Re: tinktura
"já mám doma akorát takovýto recept na angínu a vnitřní užití,
ale chleba se sádlem a česnekem je chutnější a účinnější.
Pepan
---------- Původní zpráva ----------
Od: Radek Hubač <drh/=/seznam.cz>
Datum: 3. 4. 2013
Předmět: Re: Re: Re: tinktura
"Josefe, prosím, píšeš své osobní názory jako obecná tvrzení. Kde jsi přišel
na 5% tinkturu? již13 let jako lékař přednáším o včelích produktech a učím i
v Nasavrkách, že 40% tinktura již funguje a 60% je maximum co se smí dát na
kůži a sliznici, jinak by došlo k vysušení až poleptání. Tedy lze zcela
běžně použít neředěou 40-60% tinkturu.
Radek
---------- Původní zpráva ----------
Od: Josef.Mensik/=/seznam.cz
Datum: 3. 4. 2013
Předmět: Re: Re: tinktura
"Vždyť je to úplně jedno
Propolis se rozpouští v lihu Je jedno kolik % má .Dám ho rozpustit co se
rozpustí to se rozpustí a dostanu jen surový roztok ke bude líh nasycen
propolisem. Tento pak v konečné fázi se ředí na 5% lihový roztok. Důležité
je tady znát počáteční hodnotu a pak podle křížové tabulky správně naředit.
pepan
---------- Původní zpráva ----------
Od: vojtech.langer/=/gmail.com <vojtech.langer/=/gmail.com>
Datum: 3. 4. 2013
Předmět: Re: tinktura
"Taktiež som dospel k rovnakému záveru. Ale pod 40% by som určite nešiel.
Vojto.
Dňa 02.04.2013 21:47 Radek Hubač wrote / napísal(a):
> Po mnoha litrech ?yrobené tinktury stále doporučuji 40-60%líh.
>
> Radek
>
>
> ---------- Původní zpráva ----------
>
> Od: Martin Černý <ustec/=/post.cz>
>
> Datum: 2. 4. 2013
>
> Předmět: tinktura
>
>
> "Pánové, jakou používáte lihovinu k výrobě tinktury? Doteď jsem používal
60%
>
> líh, ale už došel. :-)
>
> Díky Martin.""""""
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 60970
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu