78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 17. 11. 2012
Re: Re: Re: Re: med na vaÄš?enÄ? a peĂ??enÄ? (59411) (59414) (59432)
Pánové, s tím Honey may, to bude asi úplně jinak!! Kukuřice neni zea may, ale zea mays. Takže ten polský med s označením Honey may, bude nejspíše náš květový med a Zea mays - kukuřice setá, bude mít něco společného s božstvy a s kmenem mexických indiánů, dalo by se říci, že by to mohla být Majská bohyně. Tato rostlina byla uctívána domorodci jako božstvo.
A není jednodušší se podívat na etiketu, jaké tam udávají složení než se tady dohadovat?
Ono potravinářská technologie se obrovsky rozvíjí a dneska není problém "namodelovat" velice chutný med jen z cukerných náhražek a příchutí. A pozná se to až v laboratoři. A přitom jeho výroba, když se z toho vynechají včely a včelař, může být mnohem levněji než za kolik se prodává včelí med. A na pečení tkový "med" může být i lepší než včelí med, protože po upečení může mít vpečivu výraznější medovou chuť než ten pravý.
Jestli to má něco společného s kukuřicí, tak asi byl při výrobě použit kukuřičný fruktózový sirup.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 59446
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu