78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek HubaÄ? (e-mailem) --- 16. 11. 2012
Re: Re: Re: med na vaÄš?enÄ? a peĂ??enÄ?Â
možná dobře v tomto mmomentu citovat zákon- Vyhl 76/2003 říká:
§7 písm. k) pekařským medem (průmyslovým medem) - med určený výhradně pro průmyslové použití nebo jako složka do jiných potravin; může mít cizí příchuť nebo pach, může vykazovat počínající kvašení nebo mohl být zahřát.
Radek ---------- Původní zpráva ---------- Od: KaJi <e-mail/=/nezadan> Datum: 16. 11. 2012 Předmět: Re: Re: med na vaĹ?enĂ a peÄ?enĂ "V Polsku také lze koupit pekařský med který má s medem společný jen ten název a jde o různě ochucené výrobky z různých cukrů a škrobů.
Pepan -------
Asi jakou nás pomazánkové máslo, taky nemá s máslem nic společného. Jen ochucená zakysaná smetana. :-)
Ale mám dojem že označení MED je povoleno v celé EU jen pro MED, takže to by asi se chtělo bavit o konkrétním medu a jeho analýze.
Osobně dávám taky doma méně kvalitní medy na stranu a skončí na pečení a jinde kde se to vaří nebo ohřívá. Nevím proč by si zákazník měl kupovat na pečení zrovna med za 150.
Pokud při zpracování zpracovatelé něco vyřadí nebo pokazí, tak to snad můžou prodat na pečení? Když to deklarují jako med na pečení a vyhovuje to normě medu na pečení?
Karel"
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 59408
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu