78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- KaJi (90.179.243.173) --- 1. 11. 2012
Re: DekrystalizĂĄtor medu (59191) (59194) (59196) (59200) (59201) (59202)
Nevymýšlíte již vynalezené?
Já používám topnou spirálu do konví,
------------
Proč?
Jednak ta spirála je na dvě věci, musím mít jednu do konve, druhou do hoboku a je bez termnostatu, takže výkon udělaný na samoregulaci a pokud potřebuji rozmrazit zmrzlý med v sudu, nepoužitelná.
Má příkon 70-80W. V porovnání s topnou spirálou s termostatem - třeba tou co mám do filtrační spirály příkon 500W - je to nebetyčný rozdíl v rychlosti rozehřívání.
Takovou spirálu do sudu - ta už by jej v rozumné době trochu rozehřála, ale 80W - to by bylo na dlouhé týdny.
Na hobok se prodává "kabát" s topným kabelem, ale je to jen na hobok. Takže dostatečně dlouhý topný kabel s výkonem cca 300 až 600 W co se používá na temperaci potrubí atd. by byl univerzální a dal se namotat na cokoli. A k tomu izolace.
Ale nejlepší je, pokud má člověk dost času v sezoně narvat všechen med hned do sklenic. A v zimě jen prodávat.
A pokud potřebuje stekutit, tak kachlová kamna (sálavé teplo)- sklenice za půl dne, hobok s promícháním za dva dny.
Karel
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 59204
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu