78242

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 17. 6. 2012
Re: Re: (57629) (57634) (57636) (57640)

"Ono to jinak nejde. Ve strojích kde dochází ke krystalizaci (říkaí jim mlínky) jsou krystaly různách velikostí a ty se musí roztřídit. Není to tak, že by v cukrovaru mohli jeden den dělat hrubý a druhý den krupici podle požadavku. Ty požadavky řeší až výrobní sklad. Mně jen nazvedla ta představa jak si někdo objednává výrobu hrubého krystalu. Ten někdo si může v cukrovaru objednat jen dodávku. Leda že by šlo o přebalení Cukrovary dodávají i v žocích, když to pak někdo přebalí po 25 kilech tak pak ze suroviny v žoku stane vvýrobek v 25 kg krabici."


Ono je dobré mít taky trochu přehled o proporcích. Cukrovar jede takové 4 měsíce v roce, za tuto dobu tam zpracují takových 200 - 500 tisíc tun cukrové řepy. Každou minutu se vyprodukuje půl tuny, tuna cukru, nějaký kubík odpadní melasy , desítk kubíků odpadní vody a dalšího.
Přeštelování linky znamená ztrátu minut vlastním štelováním a možná až hodiny ověřovacího provozu, kdy vyrobený cukr je nějaký nestandartní druhojakostní. Přitom cukrová řepa složená někde v haldách na poli každou hodinou a dnem navíc ztrácí nějaké promile cukernatosti....
Neboli cukrovaru se vyplatí přeštelovat linku až při dávce nějakých 100 - 1000 tun cukru.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 57644


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Aleš Molčík - Re: nastavkove vcelareni
Předchozí:Josef.Mensik - Re: Re: nastavkove vcelareni


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu