78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 17. 6. 2012
Re: Re: (57629) (57634) (57636)
Ono to jinak nejde. Ve strojích kde dochází ke krystalizaci (říkaí jim mlínky) jsou krystaly různách velikostí a ty se musí roztřídit. Není to tak, že by v cukrovaru mohli jeden den dělat hrubý a druhý den krupici podle požadavku. Ty požadavky řeší až výrobní sklad. Mně jen nazvedla ta představa jak si někdo objednává výrobu hrubého krystalu. Ten někdo si může v cukrovaru objednat jen dodávku. Leda že by šlo o přebalení Cukrovary dodávají i v žocích, když to pak někdo přebalí po 25 kilech tak pak ze suroviny v žoku stane vvýrobek v 25 kg krabici.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: gusto <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: > Datum: 17.6.2012 00:17:09 > ---------------------------------------- > ano,predavaju sa za rozne ceny,ale vyroba(dopestovanie)tych vacsich nebola > drahsia ako tych mensich na tom istom strome..a to som tvrdil aj pri tom > cukre..podla postupu ktory si opisal ty-vyrobi sa frakciova > zmes..preosiatim sa jednotlive frakcie roztriedia-a mozu sa predat za rozne > ceny- ale to neznamena ked sa hruba frakcia da predat drahsie,ze aj naklady > na jej vyrobu boli vyssie..co bolo treba dlhsie trepat sitami? :-) ja som > len spomenul sposob o ktory bol rozoberany v radiu,a tam sa nic nehovorilo > o triedeni na sitach..ja rozumiem ako to myslis,ked sa napr z tony cukru > vytrase 20% hrubeho,tak vyrobit tonu hrubeho v porovnani s tonou jemneho > bude drahsie..cela tato zabomysia vojna vznikla z toho ze si neakceptoval > iny sposob vyroby hrubeho cukru,ako je vytrasanie.. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 57640
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu