78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 17. 6. 2012
Re: (57629) (57634) (57636)
Pokud mají být krystaly větší a zároveň to být ještě kvalitní krystaly, musí se zahušťování nebo ochlazování provádět pomaleji a lázeň musí být čistší. Základní závislost kolem krystalizace známá každému chemikovi.
Neboli pokud se upraví režim tak, aby většina cukru byly velké krystaly, výkon cukrovarnické linky znatelně klesne. Neboli taková výroba bude dražší. Případně u některých průběžných zařízení na krystalizaci a separaci cukru z matečného louhu nebude ani možné režim vhodný pro získávání velkých krystalů vůbec nadstavit.
Hrubozrnný cukr, který kupuje Kolomý, potom nemusí být vůbec cukr s velkými krystaly, spíš to bude cukrový odpad z osekávání cukerných krust z všelijakých částí linky nebo spečené drobné krystaly coby na sítech a podobně.
Ovšem řekl bych, že mnohem jednodušší než tady o tom furt dokola diskutovat bude prostě se Kolomého při vhodné příležitosti prostě zeptat.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 57638
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu