78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 17. 6. 2012
Re: (57629) (57634) (57636)

Pokud mají být krystaly větší a zároveň to být ještě kvalitní krystaly, musí se zahušťování nebo ochlazování provádět pomaleji a lázeň musí být čistší. Základní závislost kolem krystalizace známá každému chemikovi.

Neboli pokud se upraví režim tak, aby většina cukru byly velké krystaly, výkon cukrovarnické linky znatelně klesne. Neboli taková výroba bude dražší. Případně u některých průběžných zařízení na krystalizaci a separaci cukru z matečného louhu nebude ani možné režim vhodný pro získávání velkých krystalů vůbec nadstavit.

Hrubozrnný cukr, který kupuje Kolomý, potom nemusí být vůbec cukr s velkými krystaly, spíš to bude cukrový odpad z osekávání cukerných krust z všelijakých částí linky nebo spečené drobné krystaly coby na sítech a podobně.
Ovšem řekl bych, že mnohem jednodušší než tady o tom furt dokola diskutovat bude prostě se Kolomého při vhodné příležitosti prostě zeptat.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 57638


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:R. Polášek - Re: Re: nastavkove vcelareni
Předchozí:Ivo Dragoun MUDr - Re: Re: nastavkove vcelareni


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu