78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Hubač (e-mailem) --- 17. 5. 2012
Re: Re: Re: Krmen? medem. (57217) (57219) (57245) (57246) (57255) (57256) (57258) (57261) (57262) (57263) (57266) (57269) (57270) (57278) (57280) (57281)
tVRDIT, ŽE JE NAKVAŠENÝ MED PRO ZKRMENÍ ODDĚLKŮM NEVHODNÝ BEZ JAKÉKOLIV ARGUMENTACE NENÍ fér. Buď k tomu máš něco víc než pocit a pak bych to rád věděl. Já jsem to už dělal prakticky a bez problému. Pokud se předtím ještě v rámci rozpouštění med zahřeje k 60st.C zlikviduje se i většina kvasinek a pak už vůbec nevím proč by to i jen teoreticky mělo vadit. Pokud někdo nedělá medovinu amá pár kilo nakvašeného medu, přeci ho nebude vyhazovat. Radek
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Stonjek <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Re: Krmen? medem. > Datum: 17.5.2012 16:21:03 > ---------------------------------------- > S obsahem vody nad 20 % pod víčky jsem se setkal občas. Je li med > zavíčkován, nekazí se. Zkvašený med je pro krmení nevhodný a pokusy s tím > bych raději nedělal. Odstranění vody před stočením do sklenic je velmi > jednoduché. Na rozehřívání mám starší mrazák asi na 250 l. Vejde se do něj > 6 věder. Dám o jedno méně a stáhnu po rozehřátí teplotu na 30 stupňů a > vrazím tam vysoušeč a dekl zavřu. Když několikrát zamíchám, obsah vody jde > rychle dolů. On by neošetřený med u zákazníka, kde by byl třeba otevřený > mohl začít zlobit a není spolehlivější metody jak o zákazníky přijít než > dodávat jim problémový med! Jinak problémové medy a to jsou u mě všechny > nad 18% chtějí jediné a to skladovat ve chladu!! Takové sklady mám a tak > vše řeším až před stáčením. Jedná se pouze o jarní první medy, ostatní už > jsou OK. Zdraví R. S. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 57282
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu