78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 18. 2. 2012
Re: kvasinky do medoviny (56042)
Podle mně je pro začátek jako kompromis mezi cenou, dostupností a kvalitou nejlepší použít obyčejné kvasinky Vinka. Prodávají v každé lepší drogerii.
Teprve až po několikáté várce, až se postup dostatečně ozkouší a kvalita bude neměnná a vysoká, přijdou na řadu všelijaké značkové speciální kvasinky.
Stejně pokud se postup nezmrší, má největší vliv na chuť medoviny použité koření, potom použitý med a až nakonec použité kvasinky.
Ta obrovská nabídka různých druhů kvasinek je podle mně z velké části spíš marketing, stačí aspoň takových 10 let jedny kvasinky držet ve sklepě a neustále množit a používat a speciální originální kvasinky přizpůsobené konkrétnímu sklepu a technologii jsou na světě. Pak stačí zvládnut technologii sušení živých kvasinek či jiné prodejní balení a obchodní artikl s minimálními výrobními náklady je na světě.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 56043
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu