78184

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Pavel Prchal --- 2. 4. 2004
Re: Levný cukr (5517) (5571)

Zdravim,

Na pytliky s mouckovym cukrem se kdysi psalo "jako protihrudkujici latka
pouzit amylin (x) procent". Nejsem chemik-potravinar, ale ten amylin mi
pripomina nejaky modifikovany skrob. Bude tam asi vzdycky.
V krystalu asi neni potreba, ale uz jsem sem psal, ze vetsina cukru
krystalu, ktere vidim v x-marketech ma napsano "polobily cukr". Je
otazka co to presne znamena a mozna by nebylo od veci, kdyby nekdo, kdo
ma o veci prehled a informace (nemyslim ted z konfery) zjistil, jak se
cukr v Unii oznacuje a co smi a nesmi obsahovat. Mame to za par a nevime
nic.

PS. Ten praskovy cukr s amylinem z Modranskeho cukrovaru byl naprosto
nejlepsi k vyrobe polevy na zdobeni pernicku.

Zdravi PP.



Ing. Arnošt Hrdina napsal(a):
> No to je právě to :o)!
> Nemám tolik kontaktů a za 18 - 20 Kč se mi sajrajt s pánbůhví jakými
> příměsemi v hypersuper marketech kupovat nechce. Tak jsem za tyhle typy
> vděčný.
>
> Apropos ... Kupoval jsem v Bille moučkový cukr asi 6 kg na medocukrové
> těsto. Přitočila se ke mě nějaká paní a říkala mi, že je to děsné svinstvo,
> že je to aby to nehrudkovalo samý škrob.
>
> Takže bych byl vděčný, kdyby s těmi typy šla i reference o kvalitě.
> Myslím, že není účel koupit co nejlevnější cukr, ale aby měl i patřičný
> obsah toho cukru!
> Nevím, co se do cukru všecko dává aby byl bílý a "rafinovaný" :o)! Ale
> určitě v kile není kilo toho, co má chemický vzorec cukru :o)!
> Má někdo nějaký zdroj postivého cukru za rozumný peníz?
>

--
Pavel Prchal
DUP - družstvo Pelhřimov
Řemenovská 1999
39317 Pelhřimov
www.dup.cz
-------------------------

       

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 5573


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radim Polášek - Re: Srstka?
Předchozí:Ing. Arnošt Hrdina - Re: levný cukr


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu