78619
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Pavel Prchal --- 2. 4. 2004
Re: Levný cukr (5517) (5571)
Zdravim,
Na pytliky s mouckovym cukrem se kdysi psalo "jako protihrudkujici latka pouzit amylin (x) procent". Nejsem chemik-potravinar, ale ten amylin mi pripomina nejaky modifikovany skrob. Bude tam asi vzdycky. V krystalu asi neni potreba, ale uz jsem sem psal, ze vetsina cukru krystalu, ktere vidim v x-marketech ma napsano "polobily cukr". Je otazka co to presne znamena a mozna by nebylo od veci, kdyby nekdo, kdo ma o veci prehled a informace (nemyslim ted z konfery) zjistil, jak se cukr v Unii oznacuje a co smi a nesmi obsahovat. Mame to za par a nevime nic.
PS. Ten praskovy cukr s amylinem z Modranskeho cukrovaru byl naprosto nejlepsi k vyrobe polevy na zdobeni pernicku.
Zdravi PP.
Ing. Arnošt Hrdina napsal(a): > No to je právě to :o)! > Nemám tolik kontaktů a za 18 - 20 Kč se mi sajrajt s pánbůhví jakými > příměsemi v hypersuper marketech kupovat nechce. Tak jsem za tyhle typy > vděčný. > > Apropos ... Kupoval jsem v Bille moučkový cukr asi 6 kg na medocukrové > těsto. Přitočila se ke mě nějaká paní a říkala mi, že je to děsné svinstvo, > že je to aby to nehrudkovalo samý škrob. > > Takže bych byl vděčný, kdyby s těmi typy šla i reference o kvalitě. > Myslím, že není účel koupit co nejlevnější cukr, ale aby měl i patřičný > obsah toho cukru! > Nevím, co se do cukru všecko dává aby byl bílý a "rafinovaný" :o)! Ale > určitě v kile není kilo toho, co má chemický vzorec cukru :o)! > Má někdo nějaký zdroj postivého cukru za rozumný peníz? >
-- Pavel Prchal DUP - družstvo Pelhřimov Řemenovská 1999 39317 Pelhřimov www.dup.cz -------------------------
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 5573
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu