78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Hubač (e-mailem) --- 3. 2. 2012
Re: Re: n?vod na v?robu mezist?n (55659) (55664) (55665) (55668) (55672) (55675) (55690) (55695) (55700) (55701) (55704) (55706)
Proč pořád probíráte dezinfekci v souvislosti s morem? Před pár lety jsem to diskutoval s MVDr. Krabcem. Pokud jde o mor- přestože je pravděpodobné, že se do vosku nějaké spóry ve výrobě na vstupu dostávají a použitou dezinfekcí se neničí, mor nikdy mezistěny nezpůsobily! Beru dezinfekci při výrobě jako prostou součást technologie zajišťující dlouhodobě vysoký standard mezistěn stran epizootologické bezpečnosti. Je to stejné, jako když kuchař umyje suroviny před vařením. Většinou by z toho žádné onemocnění nebylo, kdyby je neumyl, ale kvalita by byla různá a onemocnění by se mohla vyskytnout svyšší pravděpodobností.... Radek > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: n?vod na v?robu mezist?n > Datum: 03.2.2012 08:19:19 > ---------------------------------------- > Co se týká desinfekce vosku, možná by to chtělo jen trochu zkoumat a mohlo > by se vyhnout desinfekci při teplotě 117 st C. > Spory moru plodu jsou totiž tuhé látky. Otázka je, jak jsou roptýleny v tom > vosku. Pokud jednotlivě, tak to je problém, protože jsou velice malé. Pokud > jsou vázány do nečistot ve vosku, bylo by možné z velké části nebo úplně > spory moru plodu odstranit z vosku filtrací. Případně by bylo možné > objebvit adsorbent, na který by se ve vosku mohly spory adsorbovat a zase > následně odstranit filtrací. > A na filtraci by stačilo vosk jen zahřát natolik, aby byl tekutý. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 55707
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu