78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 8. 1. 2012
Re: Technologick? vybaven? p?i pln?n? medu ze dvora (55385) (55394)
Závěr té poslední věty bych napsal takto "více než konečné zabalení v nesterilních podmínkách.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Martin <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Technologick? vybaven? p?i pln?n? medu ze dvora > Datum: 08.1.2012 13:50:14 > ---------------------------------------- > Tak to nebude o prostorech a drahou technologii lze nahradit důsledností, > pečlivostí a pozorností při práci s teplotou. To překročení limitu HMF o > 10mg/kg není podle mě nic fatálního a stát se to může. Měli bychom se toho > vyvarovat a já si dávám při rozehřívání medu veliký pozor, ale myslím, že > je to ve výsledku v porovnání s jinými prohřešky na potravinovém trhu > docela banalita. Také si uvědomuji, že je zde obecně dobudoucna prostor pro > zlepšení kvality, nicméně to podle mě vůbec nesouvisí s prostory a tedy > "prodeji medu ze chléva", jak se zde píše. Neztotožňuji se z tím, když > někdo klade nezměrný důraz na hygienické požadavky při finálním zabalení > potraviny a neuvažuje přitom, že této fázi předchází množství úkonů při > produkci medu, kdy se rámky s medem různě povalují všude možně a nikoho ani > nenapadne to řešit. Stejně tak mě kolikrát zaráží naivita dnešních lidí, > kteří nakupují ve velkých supráčích a megáčích zboží s odkazem na > kontrolovanou kvalitu a hygienu, aniž by si uvědomovali, že med musel > nejdříve někdo vyrobit, vytočit, zabalit do konve nebo sudu a odvézt do > výkupu. Všechny tyto fáze se netýkají konečného spotřebitelského balení a > přesto ovlivňují výsledný produkt více než konečné zabalení ve sterilních > podmínkách. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 55396
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu