78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 8. 1. 2012
Re: Technologick? vybaven? p?i pln?n? medu ze dvora (55385) (55394)

Závěr té poslední věty bych napsal takto "více než konečné zabalení v nesterilních podmínkách.

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Martin <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Technologick? vybaven? p?i pln?n? medu ze dvora
> Datum: 08.1.2012 13:50:14
> ----------------------------------------
> Tak to nebude o prostorech a drahou technologii lze nahradit důsledností,
> pečlivostí a pozorností při práci s teplotou. To překročení limitu HMF o
> 10mg/kg není podle mě nic fatálního a stát se to může. Měli bychom se toho
> vyvarovat a já si dávám při rozehřívání medu veliký pozor, ale myslím, že
> je to ve výsledku v porovnání s jinými prohřešky na potravinovém trhu
> docela banalita. Také si uvědomuji, že je zde obecně dobudoucna prostor pro
> zlepšení kvality, nicméně to podle mě vůbec nesouvisí s prostory a tedy
> "prodeji medu ze chléva", jak se zde píše. Neztotožňuji se z tím, když
> někdo klade nezměrný důraz na hygienické požadavky při finálním zabalení
> potraviny a neuvažuje přitom, že této fázi předchází množství úkonů při
> produkci medu, kdy se rámky s medem různě povalují všude možně a nikoho ani
> nenapadne to řešit. Stejně tak mě kolikrát zaráží naivita dnešních lidí,
> kteří nakupují ve velkých supráčích a megáčích zboží s odkazem na
> kontrolovanou kvalitu a hygienu, aniž by si uvědomovali, že med musel
> nejdříve někdo vyrobit, vytočit, zabalit do konve nebo sudu a odvézt do
> výkupu. Všechny tyto fáze se netýkají konečného spotřebitelského balení a
> přesto ovlivňují výsledný produkt více než konečné zabalení ve sterilních
> podmínkách.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 55396


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re: hoffman bocni loucky
Předchozí:R. Polášek - Re: Posilvestrovska


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu