78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Martin (213.226.245.20) --- 8. 1. 2012
Re: Technologické vybavení při plnění medu ze dvora (55385)
Tak to nebude o prostorech a drahou technologii lze nahradit důsledností, pečlivostí a pozorností při práci s teplotou. To překročení limitu HMF o 10mg/kg není podle mě nic fatálního a stát se to může. Měli bychom se toho vyvarovat a já si dávám při rozehřívání medu veliký pozor, ale myslím, že je to ve výsledku v porovnání s jinými prohřešky na potravinovém trhu docela banalita. Také si uvědomuji, že je zde obecně dobudoucna prostor pro zlepšení kvality, nicméně to podle mě vůbec nesouvisí s prostory a tedy "prodeji medu ze chléva", jak se zde píše. Neztotožňuji se z tím, když někdo klade nezměrný důraz na hygienické požadavky při finálním zabalení potraviny a neuvažuje přitom, že této fázi předchází množství úkonů při produkci medu, kdy se rámky s medem různě povalují všude možně a nikoho ani nenapadne to řešit. Stejně tak mě kolikrát zaráží naivita dnešních lidí, kteří nakupují ve velkých supráčích a megáčích zboží s odkazem na kontrolovanou kvalitu a hygienu, aniž by si uvědomovali, že med musel nejdříve někdo vyrobit, vytočit, zabalit do konve nebo sudu a odvézt do výkupu. Všechny tyto fáze se netýkají konečného spotřebitelského balení a přesto ovlivňují výsledný produkt více než konečné zabalení ve sterilních podmínkách.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 55394
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu