78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 6. 1. 2012
Re: Re: Re: medovina (55326) (55334) (55335) (55346) (55348) (55352) (55379)
Ty návody jsou k dosažení skoro všude. Dají se získat od každého výrobce kvasinek, stáhnout z jejich webů, najít v knihách o kvašení a o potravinách. Postupy na medoviny se v podstatě liší jen složením koření či způsobem "vložení" těch příchutí do medoviny. Není nic jednoduššího pro první výrobu než si nějaké postupy stáhnout a řídit se jimi.
Co se týká koncentrace, z každých 2 kil cukrů vložených do 100 litrů nápoje vznikne kvašením zhruba 1 % lihu. U medu je toho potřeba o něco víc, protože med obsahuje vodu a pár procent nezkvasitelných příměsí. Co se týká lihu, kvasinky se bouřlivě množí a bouřlivě kvasí do cca 8 % koncentrace lihu. Do cca 12 % svoji činnost postupně zpomalují. Nad 12 % lihu se už nemnoží, jen pomalu dokvašují. Nad 14 - 16 % lihu kvasinky hynou, podle toho, jak hluboce prokvášející jsou vyšlechtěny.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 55380
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu