78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Hubač (e-mailem) --- 2. 1. 2012
Re: Re: medovina (55326) (55334) (55335)
To je jen náhoda, že nekvasí, záleží na více faktorech např. zralost medu, teplota ve skladu, druh medu.... Mám doma trochu medu, který měl 19.5% vody po vytočení (pozdní květový s příměsí slunečnice) a už se na něm začíná vytěsňovat vrstvička, která se brzy rozkvasí. Pokud ten med rozpustím, tak se dalších x měsíců nerozkvasí a dá se normálně konzumovat. Chtěl bych požádat kritiky tohohle typu, aby nekritizovali na základě jedné zkušenosti způsobené souhrou náhod u jednoho začátečníka.... i když jsem mladší věkem, nemám rád "rychlost" součastnosti, rád bych měl pro každý závěr (např. návrh norem pro obsah vody v medu) tolik času jako měli dnešní "dědkové" před 50 lety...., ale prosit takové kritiky je asi taky hodně naivní, tak pardon, prostě, kdyby autor fakt, že med se nerozkvasil položil jako dotaz a nedělal hned takové závěry, bylo by to prima... Radek Hubač
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Jan Burgel <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: medovina > Datum: 30.12.2011 14:34:09 > ---------------------------------------- > vytočil 40kg řepky na medovinu 24% vody tak 10kg mi v nádobě ještě zbylo a > dnes po víc jak půl roce ten med nekvasí je jemný jak máslo a chutná líp > než pastovaný.TAK TO ŽE MED KVASÍ NAD 20% VODY N E N Í P R A V D A!!! > > J.B. souhlasím > Nízké procento vody v medu je jen tlak úředního šimla a výkupců. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 55346
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu